Skupština Srbije obustavila rad Anketnog odbora za istragu masovnih ubistava

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jul.2023, 16:59

Skupština Srbije obustavila rad Anketnog odbora za istragu masovnih ubistava

Skupština Srbije saopštila je da obustavlja rad Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica i okolnosti dva masovna ubistva početkom maja. Kako se navodi u objavi parlamenta 21. jula, to je učinjeno posle molbe punomoćnika porodica žrtava zločina u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Dodaje se da je parlament u petak primio molbu za obustavljanje "bilo kakvog postupanja i rada" skupštinskog Anketnog odbora dok se ne okonča krivični postupak pred tužilaštvom i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Reakcije opozicije na ukidanje Anketnog odbora: Poštujemo zahtev, ali odbor se ne bi mešao u istragu

Izvor: Radio 021, 21.Jul.2023

Svega tri dana nakon što je formiran, Skupština Srbije obustavila je rad Anketnog odbora koji je trebalo da utvrdi sve činjenice i okolnosti koje su dovele do dva masovna ubistva početkom maja.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.