Skoro 100.000 dece pozitivno na Kovid u drugoj polovini jula

Izvor: VOA, 10.Avg.2020, 16:53

Skoro 100.000 dece pozitivno na Kovid u drugoj polovini jula

Broj zaraženih od koronavirusa u Sjedinjenim Državama premašio je pet miliona - što je daleko više od bilo koje druge zemlje u svijetu. Preminulo je najmanje 162.000 Amerikanaca, a ponovo je pet dana zaredom registrovano više od 1.000 smrtnih slučajeva dnevno. Na Kovid 19 je pozitivan i sve veći broj djece širom zemlje. U Sjedinjenim Državama i dalje nema nagovještaja suzbijanja pandemije koronavirusa od kojeg je zaraženo više od pet miliona ljudi. Na Kovid 19 pozitivno je i više od 338 hiljada djece, od čega je gotovo 100 hiljada slučajeva registrovano poslednje dvije nedelje jula. Pojedine škole zbog toga odustaju od planova za povratak đaka u učionice. Jedna srednja škola u Džordžiji, koja je prošle nedelje privukla pažnju javnosti zbog fotografija prepunih hodnika, najavila je da će se prebaciti na onlajn nastavu danas i sjutra nakon što je gotovo 10 učenika i zaposlenih testirano pozitivno na virus. "Situacija je gora nego što sam mislila da će biti, jer sam očekivala da će veći broj djece nositi maske. Takođe sam mislila da će se držati fizička distanca što nije bio slučaj”, ispričala je Hana Voters, učenica srednje škole u Džordžiji.  U još jednom školskom okrugu u predgrađu Atlante, od više od 470 učenika i nastavnika zatraženo je da se samoizoluju nakon što je najmanje 19 učenika i 6 zaposlenih bilo pozitivno na koronavirus. A na Univerzitetu Notrdam, nova školska godina počela je misom, na kojoj su studenti držali fizičku distancu. Dok se u 18 američkih država bilježi pad broj hospitalizacija, a u 21 pada procenat pozitivnih slučajeva, neke države na jugu i srednjem zapadu i dalje pokušavaju da se izbore sa rastom novozaraženih. Među njima su Ohajo i Indijana, uz Kentaki i Tenesi. U Teksasu je registrovan rekordni sedmodnevni prosjek broja pozitivnih testova - gotovo svaki peti stanovnik testiran je pozitivno na virus. Međutim, širenje zaraze nije spriječilo održavanje velikih okupljanja širom zemlje. U gradu Sturdžis, u Južnoj Dakoti, desetine hiljada ljudi okupile su se na godišnjem skupu motociklista, uprkos protivljenju velikog broja stanovnika. "Jasno je da je situacija malo drugačija ove godine, zaista nije bezbjedno za veliki broj ljudi”, kritikovala je skup jedna stanovnica Sturdžisa. U Čikagu, gradonačelnica je zaprijetila da će zatvoriti dio grada uz obalu jezera Mičigen, nakon što je na društvene medije objavila fotografije gužvi uz poruku da je riječ o “bezobzirnom ponašanju”.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skoro 100.000 dece u Americi pozitivno na Kovid u drugoj polovini jula

Izvor: VOA, 10.Avg.2020

Broj zaraženih od koronavirusa u SAD premašio je pet miliona - što je daleko više od bilo koje druge zemlje u svijetu. Preminulo je najmanje 162.000 Amerikanaca, a ponovo je pet dana zaredom registrovano više od 1.000 smrtnih slučajeva dnevno. Na Kovid 19 je pozitivan i sve veći broj djece..

Nastavak na VOA...

Poslednjih dana BUKNULA KORONA ŠIROM GRČKE, najveće žarište se nalazi u jednom od OMILJENIH SRPSKIH LETOVALIŠTA

Izvor: Blic, 10.Avg.2020

Srbi još ne mogu da prebole što su grčke granice i dalje zatvorene, te planovi za letovanje propadaju, dok najnoviji podaci ni najmanje ne ohrabruju. Jučerašnji izveštaji o broju zaraženih i preminulih u Grčkoj pokazuju da je situacija u ovoj zemlji kritičnija nego u prvom naletu korona virusa....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.