Siročad iz Darfura vraćaju se svojim porodicama

Izvor: Blic, 07.Mar.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Siročad" iz Darfura vraćaju se svojim porodicama

Vlada Čada dozvolila je da se 103 mališana, koje su oteli članovi francuske nevladine organizacije "Zojina barka", iz doma za nezbrinutu decu vrate svojim prodicama, saopštio je Unicef, a prenosi BBC.



Predsednik Čada Idris Debi izjavio je da bi procedura pomilovanja članova francuske organizacije "Zojina barka" mogla da se završi do kraja meseca, kada bude rešeno pitanje nadoknade porodicama oštećenih.

Debi je rekao da je spreman da pomiluje šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << članova organizacije, koji su osuđeni za otmicu 103 dece iz Čada, ali da "ostaje problem o kome se do sada nije govorilo", a to je novčana nadoknada porodicama od osam miliona evra. On je objasnio da je o ovom pitanju razgovarao sa predsednikom Nikolom Sarkozijem, koji je rekao da će "nam pomoći".

Predsednik Čada je dobio molbu za pomilovanje od članova nevladine organizacije koji su 26. decembra osuđeni na osam godina teškog rada zbog ilegalnog pokušaja da u Francusku prebace 103 dece, predstavivši ih kao siročad iz Darfura. Osuđenici su 28. decembra prebačeni u Francusku gde im je kazna pretvorena u osam godina zatvora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.