Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Feb.2020, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski predsednik Asad nastavlja ofanzivu na severozapadu zemlje

Sirijski predsednik Bašar al Asad obavezao se danas da će nastaviti ofanzivu na severozapadu zemlje da "oslobodi" poslednje veliko uporište ekstremista i pobunjenika, dan pošto su njegove snage povratile pristup gradu Alepu.

Asad je ovo rekao u televizijskom obraćanju dok UN ponavlja pozive za prekid vatre u oblasti Idliba i njegovoj okolini.

"Borba za oslobađanje provincija Alep i Idlib se nastavlja, nezavisno od praznih reči koje dolaze sa severa", rekao je Asad >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << aludirajući na susednu Tursku.

"Borba se nastavlja za oslobađanje cele sirijske teritorije, eliminisanje terorizma i uspostavljanje stabilnosti", dodao je Asad.

Sirijske vladine snage danas su povratile mesta oko Alepa, glavnog grada istoimene provincije, i potisnuli ekstremiste i pobunjenike koji su raketama gađali taj grad.

Asad je rekao da su svesni da oslobađanje te teritorije ne predstavlja kraj rata, niti kraj zavera, niti nestanak terorizma ili predaju neprijatelja, ali da svakako predstavlja uvod u njihov totalni poraz ranije ili kasnije.

Poslednjih dana sirijske vladine snage su preuzele kontrolu nad autoputem koji povezuje Alep sa glavnim gradom Damaskom.

Ta ponovna osvajanja odvijaju se u okviru ofanzive pokrenute u decembru, uz podršku Moskve, protiv poslednjeg uporišta ekstremista i pobunjenika u Sriji, oblasti Idlib i sektora uz njega.

Ankara, koja podržava pobunjeničke grupe i ima svoje trupe na severozapadu Sirije, poslednjih dana je poslala pojačanja u tu oblast da spreči napredovanje sirijskih vladinih snaga.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asad: Nastavićemo ofanzivu na severozapadu zemlje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Feb.2020

Sirijski predsednik Bašar al Asad obavezao se danas da će nastaviti ofanzivu na severozapadu zemlje da "oslobodi" poslednje veliko uporište ekstremista i pobunjenika, dan pošto su njegove snage povratile pristup gradu Alepu. Asad je ovo rekao u televizijskom obraćanju dok UN ponavlja pozive za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.