Sirijski ambasador u UN: SAD sprovode invaziju na Siriju

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2017, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski ambasador u UN: SAD sprovode invaziju na Siriju

Ambasador Sirije u UN Bašar al-Džafari rekao je danas da stotine američkih vojnika sprovode invaziju na njegovu zemlju i naglasio da svaki pokušaj da se grad Raka oslobodi od Islamske države mora biti učinjen u saradnji s vladom u Damasku.

U izjavi datoj posle početka novog kruga mirovnih pregovora u Ženevi al-Džafari je rekao da su "američki avioni" u četvrtak bombardovali školu u selu Mansura zapadno od Rake i da su odgovorni za smrt 237 civila koji su pobegli >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iz Rake. Al-Džafari nije izneo detalje.

Ambasador je rekao da je svako vojno prisustvo u Siriji bez odobrenja vlade Sirije "ilegalno".

"Protiv Islamske države se zaista bori samo sirijska vojska uz pomoć naših saveznika iz Rusije i Irana", rekao je al-Džafari.

U četvrtak su agencije prenele vest da su se američki marinci uključili u pripreme bitke za Raku.

Peta runda mirovnih pregovora o Siriji

Glavne teme novog kruga pregovora delegacije sirijskog predsednika Bašara el Asada i opozicionih grupa biće upravljanje zemljom, izbori, novi ustav i borba protiv terorizma.

De Mistura će se kasnije danas sastati s delegacijom predstavnika opozicije.

Dve strane još nisu direktno razgovarale tokom mirovnog procesa.

Nova runda pregovora pod pokroviteljstvom UN, koji su počeli u januaru prošle godine, odvija se u vreme pojačanih sukoba u Siriji, pre svega na području glavnog grada Damaska.

Sirijska vlada i opozicija su na prethodnim pregovorima završenim 4. marta, postigle "okvirni dogovor" koji definiše proces političke tranzicije u skladu s rezolucijom UN.

U ratu u Siriji je od marta 2011. godine stradalo više od 310.000 ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sirijski režim optužuje SAD za invaziju

Izvor: N1 televizija, 24.Mar.2017

Ambasador Sirije u UN Bašar al-Džafari rekao je da stotine američkih vojnika sprovode invaziju na njegovu zemlju i naglasio da svaki pokušaj da se grad Raka oslobodi od Islamske države mora biti učinjen u saradnji s vladom u Damasku...U izjavi datoj posle početka novog kruga mirovnih pregovora...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.