Sirijska vojska oslobodila kamp palestinskih izbeglica „Jarmuk“

Izvor: Vostok.rs, 21.Maj.2018, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska oslobodila kamp palestinskih izbeglica „Jarmuk“


Sirijska vojska oslobodila je logor palestinskih izbeglica "Jarmuk" od terorista južno od Damaska, saopštio je vojni izvor za RIA Novosti.

"Sirijska armija oslobodila je logor `Jarmuk` južno od Damaska i podigla zastavu Sirije u njemu", rekao je izvor.


Kamp "Jarmuk", namenjen za smeštaj palestinskih izbeglica, osnovan je 1957. godine u južnom predgrađu Damaska. Početkom aprila 2015. godine militanti terorističke grupe "Islamska  država" zauzeli su veći deo palestinskog logora. Od tada su sukobi u ovoj oblasti između pristalica "Islamske države" i "Džebat an Nusre" i njihovih saveznika značajno intezivirani.
Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Uništeno poslednje uporište terorista - Damask po prvi put od 2011. u celosti slobodan

Izvor: Vostok.rs, 21.Maj.2018

Sirijske trupe očistile su naselje El-Hajr al-Asvad - poslednje uporište terorista iz grupe "Islamska država", saopštio je dopisnik RIA Novosti, pozivajući se na vojne izvore, a kasnije je informacija potvrdila i vojska.. . Kako je saopštio jedan od komandira sirijskih snaga, trupe iz kampa...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.