Izvor: Blic, 21.Avg.2017, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: U napadu međunarodne koalicije koju predvodi SAD poginulo 18 civila

U vazdušnim napadima međunarodne koalicije predvođene SAD, poginulo je 18 civila, od kojih troje dece, u selu na severoistoku Sirije u rukama džihadista Islamske države, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

The Syrian Observatory for Human Rights: Israeli jets killed 16 Daesh terrorists and commander Khalid ibn al-Walid https://t.co/Hjz8XKLKKY

Napadi su sprovedeni u jednom selu u provinciji Hasake, navela je opservatorija i dodala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su žrtve bile u džamiji i okolnim kućama.

Međunarodna koalicija koja tvrdi da preduzima mere da ne bi pogodila civile tokom napada, priznala je ubistvo više od 620 civila od 2014. godine.

Više od 320.000 osoba je poginulo od početka rata u Siriji pre šest godina, dok su u Ženevi pod okriljem UN u toku mirovni pregovori o okončanju rata i političkoj tranziciji.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.