Izvor: RTS, 11.Maj.2021, 19:24

Sirene u Tel Avivu, Hamas ispalio 130 raketa na grad

Nastavljaju se sukobi izraelskih i palestinskih snaga. Iz Gaze su tokom dana ispaljene rakete na grad Aškelon, poginule su dve osobe. Izrael je odgovorio napadima na Gazu. Rojters prenosi da je u tom gradu poginulo najmanje 28 osoba. Hamas saopštio da je ispalio 130 raketa na Tel Aviv, a izraelske vlasti su zatvorile aerodrom u tom gradu.
Drugi dan zaredom nastavljaju se sukobi izraelskih snaga i palestinskog pokreta Hamas. Najozbiljniji sukob od 2019. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine započeo je juče, nakon što su se kod džamije Al Aksa u Jerusalimu sukobili palestinski vernici i izraelska policija.

Izraelske snage su saopštile da su tokom noći izvele vazdušne udare u Pojasu Gaze, pošto su palestinski militanti nastavili da raketiraju izraelska naselja, u sukobu koji je eskalirao juče. 
U jutrošnjoj izjavi čelnik Hamasa Ismail Hanije rekao je da će se raketni napadi nastaviti, sve dok Izrael ne zaustavi "akcije terorizma i nasilja" u Jerusalimu, kod džamije Al Aksa.
Palestinski lekari tvrde da je najmanje dvadesetoro ljudi, uključujući decu, ubijeno u napadima, dok tamošnji Crveni polumesec navodi da je stotine Palestinaca povređeno u sukobima na Hramovnoj gori.

Izraelska vojska je saopštila da su 15 ubijenih bili militanti, a da je šest izraelskih civila ranjeno u jutrošnjim raketnim napadima palestinskih snaga.
Tokom popodneva, rakete, koje su ispaljene iz oblasti Gaze, pogodile su grad Aškelon i tom prilikom su poginule dve žene.
"Nećemo tolerisati napade na našu teritoriju, na naš glavni grad, naše građane i vojnike. Ko god nas napadne, platiće skupo", poručuje izraelski premijer Benjamin Netanjahu.
Zemlje širom sveta apeluju na smanjivanje tenzija na obe strane, među kojima SAD, Evropska unija i Velika Britanija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RAKETIRAN I TEL AVIV Hamas ispalio rakete na Izrael nakon što je SRUŠENA ZGRADA od 13 spratova u Pojasu Gaze

Izvor: Blic, 11.Maj.2021

Militanti su iz Pojasa Gaze ispalili više raketa u pravcu Tel Aviva zbog čega su aktivirane sirene za uzbunu u centralnom dijelu Izraela, javili su lokalni mediji.

Nastavak na Blic...

Iz Izraela za B92.net: Ovo me podseća na NATO bombardovanje - Srbi nas razumeju

Izvor: B92, 11.Maj.2021

Drugi dan zaredom nastavljaju se sukobi izraelskih snaga i palestinskog pokreta Hamas, a za B92.net dva sagovornika objašnjavaju kakva je trenutno situacija...Sukob je započeo juče, nakon što su se kod džamije Al Aksa u Jerusalimu sukobili palestinski vernici i izraelska policija..."Situacija je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.