Sipali tečni azot u bazen na žurci, mladić u komi, još osmoro završilo u bolnici

Izvor: Blic, 20.Jun.2013, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sipali tečni azot u bazen na žurci, mladić u komi, još osmoro završilo u bolnici

Hoze Ignasio Lopez del Toro (21) nalazi se u komi, a još osmoro mladih prevezeno je u bolnicu posle žurke pored bazena u Leonu (Meksiko), nakon što su se otrovali tečnim azotom koji su organizatori sipali u vodu.

Kako su saopštili zvaničnici Sekretarijata za zdravstvo u Leonu (država Gvanahuato), žurka je, radi promocije, održana u subotu, u organizaciji nemačke kompanije “Jegermajster”, koja proizvodi alkoholna pića.

Sudeći prema izjavama svedoka i zabeleženim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << video-snimcima, organizatori događaja u naselju Granhas el Palote nameravali su da stvore efekat dima tako što su sipali četiri kante tečnog azota u bazen.

Kada je došla u dodir s vodom, hemijska supstanca je reagovala sa hlorom i formirala otrovni oblak i omladina je ubrzo počela da se guši.

Kada su oni koji su bili oko bazena primetili da je nekoliko osoba u vodi izgubilo svest, pozvali su hitnu pomoć. Žrtve su izvađene iz bazena, a mnogima od njih su dijagnostifikovani kardiovaskularni problemi.

Hose Ignasio zadržan je na odeljenju intenzivne nege i nalazi se u komi, dok je ostalima ukazana pomoć, nakon čega su otpušteni iz bolnice “Kampestre”.

Preliminarna istraga pokazaće da li će biti podignuta optužnica u vezi sa ovim nemilim događajem.

VIDEO > Trovanje tečnim azotom na žurci u Meksiku:

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kupali se u bazenu sa tečnim azotom, mladić u komi

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jun.2013

Zabava pored bazena u Meksiku pretvorila se u pravi horor nakon što su organizatori greškom sipali tečni azot u vodu. Jedan mladić je u pao u komu i smešten je na odeljenje intenzivne nege, dok ostalih osmoro hospitalizovanih ima srčanih problema...Sudeći po video snimku osoblje je pokušavalo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Sipali tečni azot u bazen na žurci, mladić u komi, još osmoro završilo u bolnici

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2013

Hoze Ignasio Lopez del Toro (21) nalazi se u komi, a još osmoro mladih prevezeno je u bolnicu poslije žurke pored bazena u Leonu (Meksiko), nakon što su se otrovali tečnim azotom koji su organizatori sipali u vodu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.