Sinu ruskog poslanika 27 godina robije zbog SAJBER NAPADA na američka preduzeća

Izvor: Blic, 22.Apr.2017, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinu ruskog poslanika 27 godina robije zbog SAJBER NAPADA na američka preduzeća

Sin poslanika ruskog parlamenta Roman Seleznjov osuđen je u SAD na 27 godina zatvora zbog umešanosti u sajber napade na američka preduzeća, koja je na taj način oštetio za 169 miliona dolara, prenosi Rojters.

Ruska ambasada u Vašingtonu saopštila je povodom tog slučaja, da je hapšenje Seleznjova na Maldivima 2014. godine bilo nezakonito.

- I dalje verujemo da je hapšenje ruskog građanina Romana Seleznjova, koji je de fakto kidnapovan na teritoriji treće zemlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nezakonito. Sudeći po dostupnim informacijama, njegov advokat namerava da uloži žalbu protiv te kazne - navela je ruska ambasada na svom Fejsbuk profilu, prenosi Tass.

Seleznjov je uhapšen na Maldivima u julu 2014. godine, a istog dana je prebačen na ostrvo Guam, nepripojenoj teritoriji SAD.

Guam je odbio da Seleznjova pusti na slobodu i deportovao ga je u Sijetl, gde su podignute optužnice protiv njega.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.