Izvor: B92, 06.Jan.2010, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šikorski: Severni tok bacanje novca

Varšava -- Rusko-nemački gasovod Severni tok na Baltičkom moru je bacanje novca evropskih potrošača, ocenio je ministar spoljnih poslova Poljske Radoslav Šikorski.

U govoru u Parlamentu Šikorski je rekao da je projekat gasovoda zaključen "iza naših (poljskih) leđa", prenosi agencija PAP. Poljski ministar je rekao da gasovod neće biti rentabilan te je zato "bacanje para evropskih potrošača".

Šikorski je 2006. godine, tada kao ministar odbrane, uporedio Severni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tok sa tajnim paktom Molotov-Ribentrop iz 1939. godine kojim je predviđeno komadanje Poljske i baltičkih država između Nemačke i SSSR-a.

Poljska, čiji su odnosi sa Rusijom napeti, protivnik je Severnog toka.

Gasovod Severni tok koji bi trebalo da bude dugačak 1.198 kilometara, izaziva i negodovanje baltičkih država, koje se osećaju zaobiđene i energetski neobezbeđene.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.