Sidnej pod oblakom dima od okolnih požara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Nov.2019, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sidnej pod oblakom dima od okolnih požara

Snažan vjetar raspiruje danas više od 100 požara na istočnoj obali Australije, a Sidnej je pokriven opasnim dimom, zbog čega je pet miliona stanovnika ovog grada dobilo upozorenje na opasnost po zdravlje. U požarima u prirodi ovog mjeseca poginule su najmanje četiri osobe, spaljena je površina od milion hektara zemljišta i uništeno više od 300 kuća. Vjetar raspiruje oko 130 požara širom Novog Južnog Velsa i Kvinslenda već nekoliko dana. Zvaničnici su saopštili da je u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AUSTRALIJA U PLEMENU Sidnej osvanuo prekriven OBLAKOM OPASNOG DIMA, vlasti izdale upozorenje za PET MILIONA LJUDI (FOTO)

Izvor: Blic, 19.Nov.2019

Snažan vetar raspiruje danas više od 100 požara na istočnoj obali Australije, a Sidnej je pokriven opasnim dimom, zbog čega je pet miliona stanovnika ovog grada dobilo upozorenje na opasnost po zdravlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.