Šid: Školski pribor deci ratnih vojnih invalida

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2018, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šid: Školski pribor deci ratnih vojnih invalida

Predsednik Opštine Šid Predrag Vuković uručio je 28 paketa školskog pribora deci ratnih vojnih invalida sa područja šidske opštine. Ovu praksu Opština Šid počela je prošle godine.

Reč je o deci čiji su očevi i dede bili učesnici poslednjih ratnih dešavanja u našoj zemlji, od 1991. do 2000. godine. Opštinska organizacija ratnih vojnih invalida u Šidu ima oko 50 registrovanih članova okupljenih oko udruženja.

Podelivši poklone, predsednik opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je istakao da lokalna samouprava ima moralnu obavezu da pomaže deci ratnih vojnih invalida i palih boraca i dodao da će to nastaviti u budućem periodu, koliko bude u mogućnosti.

Inače, udruženja ratnih vojnih invalida još uvek čekaju regulisanje statusa I svojih prava kao i prava boraca i porodica poginulih boraca. Pre tri meseca, zahtevali su od nadležnih državnih organa da učestvuju u izradi novog zakona kojim će im biti regulisani status i prava te očekuju da će u narednom periodu rešiti životne probleme.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.