Si: Makao i Hongkong unutrašnje pitanje Kine

Izvor: RTS, 20.Dec.2019, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si: Makao i Hongkong unutrašnje pitanje Kine

Rešavanje pitanja Makaoa i Hongkonga, dva specijalna administrativna regiona, predstavljaju u potpunosti unutrašnju stvar Kine, rekao je danas kineski predsednik Si Đinping i naglasio da Peking neće dozvoliti stranim silama mešanje u unutrašnje stvari.
Si je na ceremoniji proslave 20. godišnjice povratka Makaoa Kini, rekao da kineska vlada i narod imaju čvrstu volju da zaštite svoj državni suverenitet, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bezbednost i interese razvoja.

On je naveo da je u proteklih više od 30 godina uspeh principa "jedna zemlja, dva sistema" opšte priznat, ali da on mora stalno da se poboljšava u praksi, prenosi Međunarodni kineski radio.
Predsednik Kine je izrazio uverenje da su Kinezi, uključujući sunarodnike iz Hongkonga i Makaoa, mudri i sposobni da još bolje razvijaju princip "jedna zemlja, dva sistema".
Na ceremoniji je imenovana i nova vlada Makaoa, a novi guverner Ho Jaceng i drugi članovi vlade položili su zakletvu pred zastavama Kine i Makaoa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.