Severna Koreja ultimativno traži izvinjenje od južnog suseda

Izvor: Blic, 15.Apr.2013, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja ultimativno traži izvinjenje od južnog suseda

Severnokorejska vojska izdala je danas, kako je navela, ultimatum, u kojem poziva susednu Južnu Koreju da joj se izvini zbog aktivnosti usmerenih protiv nje, javili su lokalni mediji.

"Vrhovna komanda Korejske narodne armije izdala je danas ultimatum južnokorejskoj marionetskoj grupi", javila je severnokorejska džavna agencija KCNA.

Ukoliko Jug zaista želi međukorejski dijalog, navela je severnokorejska komanda, onda treba da se izvini za svoje delovanje s ciljem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da nanese štetu ponosu Severa, i da obelodani da će prestati s takvim ponašanjem.

Pročitajte još: Severna Koreja proslavila godišnjicu rođenja Kima Il Sunga Kim Džong Un nije viđen u javnosti već dve nedelje SAD upozoravaju Kima Džong Una da se ne igra Švajcarska hoće da posreduje u dijalogu Severne Koreja-SAD

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pjongjang traži izvinjenje Seula

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Apr.2013

Severnokorejska vojska izdala je u ponedeljak ultimatum, u kojem poziva Južnu Koreju da joj se izvini zbog aktivnosti usmerenih protiv nje. "Vrhovna komanda Korejske narodne armije izdala je danas ultimatum južnokorejskoj marionetskoj grupi", javila je severnokorejska džavna agencija KCNA. Ukoliko...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.