Severna Koreja pojačava status nuklearne zemlje

Izvor: Vostok.rs, 13.Jun.2016, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja pojačava status nuklearne zemlje

Lider Severne Koreje postavio je zadatak da ojačava status „nuklearne zemlje“ pripremom vojnih stručnjaka na Nacionalnom univerzitetu odbrane, navodi list „Nodon sinmun“ izveštaj o poseti lidera ovom Univerzitetu.

Prema saopštenju organa CK Radničke partije Koreje, Kim Džong Un je istakao da je dužnost Univerziteta nacionalne odbrane u tome da još više ojačava status Severne Koreje kao „istočne nuklearne sile“ i „države sa najmoćnijom vojskom“.

U januaru ove godine Pjongjang je održao četvrtu nuklearnu probu, a u februaru lansirao raketu sa satelitom, koja može da se koristi za uništavanje ciljeva na udaljenosti do 12 hiljada kilometara. Uprkos međunarodnim sankcijama, Severna Koreja odbija da prekine nuklearni i raketni razvoj pod izgovorom potrebe da se zaštiti od SAD.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.