Severna Koreja odbacuje izveštaje o bolesti svog lidera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja odbacuje izveštaje o bolesti svog lidera

SEUL/PJONGJANG - Vlasti Severne Koreje demantovale su danas glasine da je lider te zemlje Kim Džong-il preživeo srčani udar.

Zvaničnici Sjedinjenih Američkih Država i Južne Koreje, saopštili su prošle nedelje da je Kim (66) ozbiljno bolestan i izazvali spekulacije ko bi mogao da ga zameni na mestu lidera i ko će ubuduće kontrolisati nuklearni planove Severne Koreje.

"Reč je o pogrešnom zaključivanju onih koji žele bolest našoj zemlji," rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je zvaničnik severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova Hjon Hak-bong u razgovorima s predstavnicima Južne Koreje u pograničnoj oblasti između dve zemlje.

Hjon je dodao i da njegova zemlja planira da ponovo pusti u rad svoje najveće nuklearno postrojenje u Jongbjonu, čiji je rad obustavila prošlog novembra, iz protesta jer SAD nisu skinule Severnu Koreju sa svoje crne liste terorističkih zemalja, preneo je Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.