Severna Koreja: Spremni da odgovorimo na svaki vid rata

Izvor: Blic, 17.Apr.2017, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja: Spremni da odgovorimo na svaki vid rata

Severna Koreja je spremna da odgovori na "svaki vid rata" koji bi pokrenula američka vojna akcija, izjavio je danas izaslanik Pjongjanga u Ujedinjenim nacijama, posle upozorenja američkog potpredsednika Majka Pensa da ne stavljaju na probu odlučnost SAD.

- Ako se SAD usude da izaberu vojnu akciju... DPRK je spremna da odreaguje na svaki vid rata koji požele SAD - rekao je na konferenciji za novinare zamenik severnokorejskog ambasadora Kim In Rjong, preneo je AFP.

Potpredsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SAD Majk Pens ponovio je na granici između Severne i Južne Koreje, dan nakon neuspelog lansiranja rakete Severne Koreje, da je "era strateškog strpljenja" sa Pjongjangom gotova.

- Postojao je period strateškog strpljenja, ali je era strateškog strpljenja gotova - rekao je Pens.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.