Seul pop pesmama i vestima iz sveta protiv Pjongjanga

Izvor: RTS, 09.Jan.2016, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seul pop pesmama i vestima iz sveta protiv Pjongjanga

Južna Koreja odgovorila je na severnokorejsku probu hidrogenske bombe tako što je ponovo pokrenula emitovanje propagande protiv Pjongjanga putem velikih zvučnika postavljenih na granicu sa svojim severnim susedom.
Propaganda je pokrenuta na dan kad je, kako se pretpostavlja, rođendan lidera Severne Koreje Kim Džong Una.

Očekuje se da će Pjongjang sa besom primiti vest o emitovanju propagande >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preko zvučnika, što smatra činom psihološkog rata.
Seul preko zvučnika emituje popularne južnokorejske pop pesme, vesti iz sveta i vremensku prognozu, a kritikuje i nuklearnu probu Severne Koreje, njenu siromašnu privredu i nepoštovanje ljudskih prava, saopštilo je južnokorejsko Ministarstvo odbrane.
Prethodni put kad je Južna Koreja u avgustu na kratko emitovala poruke protiv Pjongjanga preko granice, nakon što to nije radila 11 godina, dve Koreje su razmenile artiljerijsku vatru, a usledile su i pretnje ratom.
Južnokorejska agencija Jonhap objavila je da su na 11 lokacija na granici počele da se emituju glasne poruke sa zvučnika u podne po lokalnom, odnosno četiri sata po srednjeevropskom vremenu, kao i da su pogranične trupe u stanju najviše pripravnosti.
Jonhap je objavio i da je zvanični Seul poslao vojne trupe na granicu kako bi mogle brzo da odgovore na svaku eventualnu provokaciju Severne Koreje.
Zvanični Pjongjang je pre dva dana saopštio da je izveo svoju prvu uspešnu probu minijaturizovane hidrogenske bombe, što još nije potvrđeno, ali su usledile osude sa svih strana sveta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

S. Koreja: Doveli ste poluostrvo na "ivicu rata"

Izvor: B92, 09.Jan.2016

Severna Koreja upozorila je Južnu Koreju jer je ponovo pokrenula emitovanje propagande protiv Pjongjanga putem velikih zvučnika na granici dve zemlje...Severna Koreja je navela da Južna Koreja svojim akcijama dovodi Korejsko poluostrvo na "ivicu rata"...Severna Koreja navodi da je četvrta nuklearna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.