Izvor: B92, 01.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seul demantuje plaćanje otkupa

Seul -- Vlasti Južne Koreje demantovale da su talibanskim borcima platile 20 miliona dolara za oslobađanje 19 južnokorejskih talaca.

"Demantujemo da smo bilo šta platili za oslobađanje južnokorejskih talaca koji su bili zatočeni u Avganistanu", rekao je neimenovani zvaničnik iz kabineta predsednika. "Oni su postavili dva uslova - da do kraja godine povučemo naše trupe iz Avganistana i da više ne šaljemo misionare u tu zemlju", rekao je južnokorejski zvaničnik koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je želeo da ostane anoniman.

U ekskluzivnoj izjavi Rojtersu, visoki predstavnik talibanskih pobunjenika rekao je ranije danas da je Južna Koreja platila pobunjenicima više od 20 miliona dolara za oslobađanje 19 sunarodnika koji su držani kao taoci.

"Dobili smo više od 20 miliona dolara od njih", rekao je Rojtersu neimenovani komandant talibana. "Sa tim novcem moći ćemo da nabavimo oružje, unapredimo našu komunikacionu mrežu i kupimo vozila kako bi povećali broj samoubilačkih napada".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.