Izvor: RTS, 17.Avg.2022, 08:10

Seul: Severna Koreja lansirala dve krstareće rakete

Severna Koreja je, najverovatnije, probno ispalila dve krstareće rakete ka Žutom moru, saopštio je južnokorejski vojni zvaničnik, a prenosi Jonhap.
Lansiranje je došlo u trenutku kada je južnokorejski predsednik Jun Suk-jol održao konferenciju za novinare povodom obeležavanja 100. dana od preuzimanja dužnosti i nakon što je u govoru dva dana ranije izložio detalje "hrabre inicijative", koja bi trebalo da pomogne Pjongjangu da poboljša ekonomiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u slučaju da preduzme korake ka denuklearizaciji.
Potez Severne Koreje usledio je i dan nakon što su južnokorejske i američke vojne trupe započele preliminarne vežbe, neposredno uoči početka godišnjih kombinovanih manevara pod nazivom "Ulči fridom šild", a koje će se pratiti i četvordonevni program obuke civilne odbrane u Južnoj Koreji.
Dok je Pjongjangu zabranjeno lansiranje pomoću tehnologije balističkih raketa prema rezolucijama Saveta bezbednosti UN, takvo ispaljivanje krstareće rakete nije njihovo kršenje, navodi Jonhap.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Seul: Severna Koreja lansirala dve krstareće rakete

Izvor: Blic, 17.Avg.2022

Severna Koreja je danas najverovatnije probno ispalila dve krstareće rakete ka Žutom moru, saopštio je južnokorejski vojni zvaničnik, a prenosi Jonhap.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.