Izvor: B92, 23.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestoro poginulih u Ankari

Ankara -- U sinoćnoj eksploziji ispred tržnog centra u Ankari poginulo šest osoba, oko 80 ih povređeno, novi bilans incidenta.

Napad, koji su vlasti jasno okvalifikovale kao teroristički, dogodio se sinoć u prepunom tržnom centru. Mnogo ljudi je obavljalo poslednje kupovine za taj dan kada je odjeknula snažna eksplozija u jednom od najstarijih trgovinskih centara u Ankari.

Još dok su lekari i bolničari zbrinjavali povređene, forenzičari su prikupljali tragove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji bi ukazali ko stoji iza napada za koji niko još nije preuzeo odgovornost.

Prema nekim nepotvrđenim informacijama iz turskih medija, korišćen je tip plastičnog eksploziva koji obično koriste kurdski pobunjenici. Isti mediji navode i da policija razmatra mogućnosti da je bomba ostavljena u rancu kod autobuske stanice ili da ju je aktivirao bombaš-samoubica.

Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan otišao je na lice mesta. On je rekao da od terorističkih napada niko i nigde nije siguran.

"Uvek smo posmatrali rezultate terorizma širom sveta, u zemljama kao što su Velika Britanija, Španija ili Italija na primer. I svaki put ponavljali smo jednu te istu stvar, da se mora ustanoviti međunarodna platforma za borbu protiv terorizma. I opet nam je danas jasno da to mora da se desi", kaže on.

U Turskoj je poslednjih godina bilo više terorističkih napada, koje su vlasti uglavnom povezivale ili s Kurdima ili s militantnim islamistima povezanim sa Al Kaidom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.