Serijski silovatelj osuđen na 33 doživotne kazne: 8 žrtava, među njima starica i dečak

Izvor: B92, 09.Dec.2019, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serijski silovatelj osuđen na 33 doživotne kazne: 8 žrtava, među njima starica i dečak

Serijski silovatelj Džozef Meken (34) osuđen je na 33 doživotne kazne zatvora u Velikoj Britaniji, odnosno najmanje 30 godina.

Džozef Meken iz Londona osuđen je u petak za svih 37 tačaka optužnice koje su se odnosile na dvonedeljna činjenja od Londona do Češira. Silvao je osam žrtava, uključujući 71-godišnju ženu i dečaka od 11 godina. Dečak i njegova sestra napastvovani su naoči jedno drugog u njihovom domu.

Osuđujući Mekena, sudija je zatražio i sistematsku i nezavisnu istragu kako je Meken ranije pušten iz zatvora i nastavio je da čini zločine, prenosi Gardijan. Nakon oružane pljačke 2008. godine Meken je pušten.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.