Serija napada ID u Damasku, desetine mrtvih i oko 200 povređenih

Izvor: RTS, 21.Feb.2016, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija napada ID u Damasku, desetine mrtvih i oko 200 povređenih

Najmanje 83 osobe su poginule, a više od 200 je povređeno u seriji napada džihadista Islamske na šiitsko svetilište u predgrađu Damaska, javile su svetske agencije.
Broj mrtvih je porastao sa 62, kako je ranije javila agencija AP, i moguće da će biti još žrtava današnjih napada - dva samoubilčka i jedne eksplozije automobila-bombe.

Serija napada se dogodila u blizini šiitskog svetilišta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sajida Zejnab u predgrađu Damaska.
Odgovornost za napad na šiitski hram preuzela je Islamska država, putem svoje agencije Amak, koja je i prošlog meseca preuzela odgovornost za smrt najmanje 70 osoba u napadima nadomak tog šiitskog svetilišta u kojem se nalazi mauzolej jedne od unuka proroka Muhameda.
Ranije danas, u dvostrukoj eksploziji u Homsu, koji se nalazi u centralnom delu Sirije, stradalo je više od 56 osoba. 
Svetske sile zalažu se za okončanje borbi u Siriji i postigle su dogovor o primirju koje treba da stupi na snagu u petak, ali postoje razmimoilaženja oko njegovog sprovođenja. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmanje 80 mrtvih u Damasku, DAEŠ preuzeo odgovornost za napade (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 21.Feb.2016

Broj žrtava na jugu Damaska porastao je na 80 ljudi, ranjeno je više od 200 osoba, koje i dalje prevoze u bolnice, rekao je izvor iz redova sirijske narodne armije. Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija DAEŠ, preneo je libanski televizijski kanal El Majadin. Dvojica organizatora...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.