Izvor: B92, 09.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija eksplozija u Jordanu

Aman -- Najmanje 53 osobe su poginule večeras u više samouobilačkih napada u tri hotela u Amanu.

"Najmanje 53 osobe su poginule u tri eksplozije, a mnogo ih je ranjeno", javlja Rojters. Policija je saopštila da se najverovatnije radi o samoubilačkim napadima sa pečatom terorističke organizacije Al Kaida. "Bila su tri teroristička napada na Grand Hajat, Radison SAS i Dejs in hotele i veruje se da su ekslpozije izavali bombaši samoubice", rekao je agenciji AP portparol policije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bašir al Da'adža.

Drugi policijski zvaničnik je rekao da su napadi bili istovremeni i da su se dogodili nekoliko minuta pre 21.00 po lokalnom vremenu u dve oblasti u glavnom gradu Jordana, uključujući i trgovinsku oblast Džebel Aman i al-Rabijeh, gde se nalazi izraelska ambasada. Česti gosti tih hotela su američki i evropski biznismeni i diplomate, a hotel Radison je veoma popularan među izraelskim turistima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.