Seoski turizam u Vojvodini u porastu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2020, 17:45

Seoski turizam u Vojvodini u porastu

Uz poziv turistima da posete Vojvodinu i uživaju u njenoj idiličnoj atmosferi, bilo da su u pitanju salaši, čarde, manastiri ili kulturne atrakcije, u protekle dve godine Turistička organizacija Vojvodine posebnu pažnju posvećuje seoskom turizmu, koji je u porastu.

Atila Vereš iz Sente, već nekoliko godina bavi se seoskim turizmom. On je odlučio da od stare seoske kuće, koja je u vlasništvu njegove porodice već 6 generacija, napravi ugodan smeštaj za posetioce, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u tom poslu video dobru priliku za zaradu. Kako ističe Atila, seoski turizam u Vojvodini ima dobar potencijal, ali nije dovoljno iskorišćen.

"Ima ogroman potencijal, nažalost osetimo da u našoj državi nije dovoljno iskorišćen, i nije dovoljno subvencionisan", kazao je Atila Vereš, ugostitelj.

Seoska domaćinstva osim usluga smeštaja i autentične gastronomije pružaju i raznovrsne sadržaje kako bi upotpunili boravak turista. Svako selo u Vojvodini je specifično, ali ono što je zajedničko za sva sela je gostoljubivost domaćina.

"Turistička organizacija Vojvodine aktivno promoviše celokupnu turističku ponudu, naravno i ruralni i seoski turizam, počevši od sajmova, putem veb sajta, zatim urađene mobilne aplikacije gde posetioci takođe mogu da pronađu celokupnu ponudu kada je u pitanju ruralni turizam", rekla je Milica Šušnjić, Turistička organizacija Vojvodine.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Vojvodinu je tokom prošle godine posetilo preko pola miliona turista, a polovinu od njih čine stranci. Ove godine, u prva dva meseca na osnovu prikupljenih podataka zabeleženo je rekordno povećanje broja turista, međutim, u toku pandemije izazvane koronavirusom taj broj je znatno smanjen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.