Senegalska policija presrela migrante

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Dec.2019, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senegalska policija presrela migrante

Senegalska policija je danas nedaleko od Dakara presrela brod sa 30 senegalskih i gambijskih migranata koji su išli ka Španiji, rečeno je iz policije.

Brod je isplovio iz Gambije, koju Senegal u potpunosti okružuje, ali nije rečeno kada.

Prema navodima policije, u brodu je bilo 20 Gambijaca i 10 Senegalaca.

Od početka decembra je bilo više pokušaja migranata da stignu do španskih Kanarskih ostrva. Jedan brod sa skoro 200 ljudi je potonuo 4. decembra, kada se udavilo najmanje 62 migranata.

Dva dana kasnije su mauritanske vlasti zaustavile brod na kom je bilo 192 migranta uz Gambije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Senegalska policija presrela migrante

Izvor: B92, 12.Dec.2019, 00:31

Senegalska policija je nedaleko od Dakara presrela brod sa 30 senegalskih i gambijskih migranata koji su išli ka Španiji, rečeno je iz policije...Brod je isplovio iz Gambije, koju Senegal u potpunosti okružuje, ali nije rečeno kada...Prema navodima policije, u brodu je bilo 20 Gambijaca i 10 Senegalaca...Od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.