Šefovi Roskosmosa i NASA-e razgovarali o curenju na MSS

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2018, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šefovi Roskosmosa i NASA-e razgovarali o curenju na MSS

Šefovi ruske i američke svemirske agencije, Roskosmosa i NASA-e, razgovarali su o misterioznom curenju na Međunarodnoj svemirskoj stanici , saopštio je danas Roskosmos.

Šef Roskosmosa Dmitrij Rogozin upouznao je administratora NASA Džima Brajdenstajna o ruskoj istrazi o curenju koje je primećeno ranije ovog meseca na letelici Sojuz koja je pristala na MSS. Posada koju je činilo troje Amerikanaca, dvojca Rusa i jedan Nemac su brzo pronašli i zapušili malui rupu koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izazivala gubitak pritiska.

Roskosmos je naveo da su Rogozin i Brajdenstajn dogovorili da ne izdaju preliminarna saopštenja pre kraja zvanične istrage.

Rogozin je ranije rekao da je rupa mogla nastati tokom proizvodnje ili u orbiti, što je dočekoano s negodovanjem.

Bez spominjanja Rogozina, zamenik ruskog premijera Juri Borisov je juče upozorio protiv da se ne spekuliše da bi posada mogla biti odgovorna za rupu. "Apsolutno je neprihvatljivo bacati senku na ruske kosmonaute ili američke astronaute", rekao je Borisov.

I sam Rogozin je promenio ton, navodeći na Fejsbuku da "širenje glasina i spekulacija o onome što se desilo na MŠ ne pomože radu stručnjaka Roskosmosa i da podriva prijateljsku atmosferu među posadom".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šefovi NASA i Roskosmosa o "misterioznom" curenju na Sojuzu

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2018

Šefovi ruske i američke svemirske agencije, Roskosmosa i NASA, razgovarali su o misterioznom curenju na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS), saopštio je Roskosmos...Šef Roskosmosa Dmitrij Rogozin upoznao je administratora NASA Džima Brajdenstajna o ruskoj istrazi o curenju koje je primećeno...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.