Šef UN-a osudio napad na bolnicu u Jemenu

Izvor: VOA, 27.Okt.2015, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef UN-a osudio napad na bolnicu u Jemenu

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija, Bank Ki-mun snažno je osudio napade na bolnicu u Jemenu, podsetivši da su bolnice i medicinsko osoblje zaštićeni međunarodnim humanitarnim pravom.

Ban Ki-mun je u saopštenju pozvao na hitnu, nezavisnu istragu kako bi se utvrdila odgovornost za napad, koji se dogodio u Sadi, severnoj pokrajini Jemena.

Humanitarna organizacija Lekari bez granica. skraćeno MSF, izjavila je da u vazdušnim napadima, koje predvodi Saudijska Arabija >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << nije bilo ozbiljnijih žrtava. Međunarodna organizacija takođe navodi da je objekat bomabardovan najmanje dva puta tokom noći, što je izazvalo veliku materijalnu štetu.

Članovi osoblja i teško ranjeni pacijenti su evakuisani iz bolnice između dva udara, navela je ta grupa.

Direktor organizacije "Lekari bez granica" u Jemenu, kritikovao je koaliciju povodom napada rekavši da je ta međunarodna organizacija nedavno predala koordinate bolnice koalicionim zvaničnicima.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Ban osudio bombardovanje bolnice u Jemenu

Izvor: Blic, 28.Okt.2015, 02:02

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun osudio je vazdušni napad koalicionih snaga predvođenih Saudijskom Arabijom u kome je pogođena jedna bolnica u Jemenu...Bolnicom je upravljala međunarodna humanitarna organizacija Lekari bez granica, uz podršku Unicefa i Svetske zdravstvene organizacije,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.