Sedam iračkih policajaca poginulo u tri napada

Izvor: Blic, 29.Jul.2012, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam iračkih policajaca poginulo u tri napada

Sedam iračkih policajaca je danas poginulo u napadima u bivšem uporištu Al Kaide u zapadnom delu zemlje, saopštile su vlasti.

U dve eksplozije bombi i pucnjavi iz automobila u pokretu kod grada Faludže ranjeno je devet policajaca.

Snage bezbednosti su posle današnjih napada zatvorile sve puteve ka Faludži i uvele policijski čas.

Dva automobila napunjena eksplozivom, parkirana u Faludži i obližnjem selu Karma, eksplodirala su dok su prolazile policijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << patrole. U eksplozijama, koje su se desile u razmaku od nekoliko minuta, poginula su tri policajca.

Oko 15 minuta kasnije, grupa naoružanih napadača pucala je na policijsku stanicu u Karmi, ubivši četiri policajca.

Napadi su izvedeni nedelju dana pošto je lider iračkog ogranka Al Kaide najavio ofanzivu da bi sunitski pobunjenici povratili delove Iraka iz kojih su oterani pre prošlogodišnjeg povlačenje američke vojske.

Faludža je bio poprište nekih od najkrvavijih sukoba u ratu sunita i američkih snaga 2004. godine. Pojedine lokalne vođe u zapadnoj oblasti Anbar, većinski naseljenoj sunitima, udružili su se s američkom vojskom što je primoralo pripadnike Al Kaide da se povuku iz te oblasti.

Irački ogranak Al Kaide sada nastoji da se vrati u Anbar i druge sunitske oblasti.

Povezane vesti: U eksploziji u Ingušetiji povređena dva policajca Zvaničnik SAD: Iza napada u Burgasu stoji Hezbolah Desetak žrtava dva napada u Iraku Jemenske vlasti osujetile 13 napada Al Kaide Kenija: Najmanje 17 ubijeno, više od 60 ranjeno u napadima na crkve

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.