Savet Evrope o batinama

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2010, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet Evrope o batinama

Trideset godina nakon što je u Švedskoj zabranjeno fizičko kažnjavanje dece, protivnici nasilja nad decom u saradnji sa nevladinom organizacijom "Save the čildren" danas organizuju raspravu o toj temi pod pokroviteljstvom Saveta Evrope u Strazburu.

Ta institucija ističe da su zanimanje medija u svetu za to pitanje podstakla istraživanja na univerzitetu Tulejn u Nju Orleansu, koja su pokazala da su deca koja su često bila izložena fizičkom kažnjavanju na uzrastu od tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << godine skonija nasilju već sa pet godina.

Kako prenose strani mediji, svih 47 država članica SE spremne su da podrže kampanju pod nazivom "Podignite ruku protiv dečijih batina".

Francuska poslanica vladajuće partije UMP i pedijatar Edviž Antije koja je u svojoj zemlji podnela predlog zakona u tom smislu, smatra da svako dete ima pravo na nenasilno vaspitanje. "Nijedno dete ne sme biti podvrgavano telesnom kažnjavanju niti bilo kom obliku fizičkog nasilja", istakla je ona.

Dvadeset zemalja članica SE do danas je uvelo zabranu telesnog kažnjavanja dece, a još osam se obavezalo da će doneti takvu meru.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Savet Evrope o dečjim batinama

Izvor: B92, 28.Apr.2010, 14:35

Trideset godina nakon što je u Švedskoj zabranjeno fizičko kažnjavanje dece, protivnici nasilja nad decom u saradnji sa nevladinom organizacijom "Save the children" organizovali su raspravu o toj temi pod pokroviteljstvom Saveta Evrope u Strazburu...Ta institucija ističe da su zanimanje medija u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.