Saudijska Arabija odobrila dolazak novih američkih trupa

Izvor: B92, 12.Okt.2019, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska Arabija odobrila dolazak novih američkih trupa

Saudijska Arabija odobrila je SAD da u to kraljevstvo pošalju dodatne vojnike i opremu posle prošlomesečnog napada na saudijska naftna postojenja, izveštava SPA

Rojters podseća da su SAD ranije najavile da će u Saudisjku Arabiju poslati još 3.000 vojnika, kao i da je američki predsednik Donald Tramp rekao da su mu Saudijci preneli da će platiti za angažman američkih trupa.

Kako prenosi britanska agencija, SPA nije precizirala kom rodu pripadaju vojnici koje će poslati SAD, već je jedino navela da su saudijski kralj i princ doneli odluku da odobre dolazak dodatnih američkih snaga u kontekstu "istorijskih odnosa i odlične saradnje" dve zemlje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rijad odobrio dolazak novih trupa iz SAD

Izvor: RTS, 12.Okt.2019

. Saudijska Arabija odobrila je SAD da u to kraljevstvo pošalju dodatne vojnike i opremu posle prošlomesečnog napada na saudijska naftna postojenja, izvesila je državna agencija SPA.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.