Saudijska Arabija: Obezglavljeno 37 muškaraca

Izvor: Mondo, 23.Apr.2019, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska Arabija: Obezglavljeno 37 muškaraca

U Saudijskoj Arabiji pogubljeno je 37 Saudijaca zbog zločina povezanih sa terorizmom, saopštilo je danas saudijsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Foto: YouTube/screenshot

  Saopštenje su preneli državni mediji uključujući saudijsku televiziju al Ekbarija.

Navodi se da su pogubljenja izvršena odrubljivanjem glave i da su tela dvojice pogubljenijh stavljena na stub nekoliko sati.

Kako navodi agencija Frans pres taj postupak se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ne koristi često u Saudijskoj Arabiji i naišao je na osporavanja.

Vlada smatra da su takva pogubljenja moćno sredstvo odvraćanja.

U saopštenju se navodi da su pogubljeni iz raznih delova Saudijske Arabije i da su usvojili ekstremističke ideologije i formirali terorističke ćelije sa ciljlem širenja haosa i izazivanja sukoba.

Pogubljeni su proglašeni krivim u skladu sa zakonom i određeno im je pogubljenje u specijalizovanom krivičnom sudu u Rijadu, višem sudu specijalizovanom za suđenja vezana za terorizam.

Princ pogubljen, zbog ubistva!

Proglašeni su krivim za napade na bezbednosne instalacije sa eksplozivom, ubistvo više pripadnika bezbednosnih snaga i saradnju sa neprijateljskim organizacijama protiv interesa zemlje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih psoslova.

Braću pogubili odsecanjem glave

U saopštenju su navedena imena svih pogubljenih, među kojima je i nekoliko iz velikih porodica i plemena u Saudijskoj Arabiji.

Masovna pogubljenja koja su izvršena danas ratifikovana su kraljevskim ukazom.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.