Saudijci se zaklinju novom princu

Izvor: B92, 29.Okt.2011, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijci se zaklinju novom princu

Rijad -- Građani Saudijske Arabije će danas podneti zakletvu novom princu te zemlje, Najefu Abdelu Azizu.

Najef Abdil Aziz nasledio je svog brata Sultana bin Abdul-Aziza, koji je preminuo prošle nedelje.

U zvaničnom saopštenju koje je objavila saudijska državna agencija SPA se kaže da će princ Najef zakletve na lojalnost primiti danas u svojoj palati u Rijadu.

Građani Saudijske Arabije su pozvani da i u ostalim delovima zemlje polože zakletve na lojalnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << guvernerima provincija, ili članovima kraljevske porodice Al Saud.

Princ Najef (78) imenovan je u četvrtak za prestolonaslednika, nedelju dana pošto je u 83. godini umro njegov brat. On je imenovan i za premijera države, a zadržaće i mesto ministra unutrašnjih poslova na kome se nalazi poslednjih 36 godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.