Saudijci otvaraju maloprodajni sektor za strane investicije

Izvor: Blic, 15.Jun.2016, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijci otvaraju maloprodajni sektor za strane investicije

Saudijska Arabija je usvojila propise za otvaranje maloprodajnog sektora većim inostranim investicijama, izvestili su danas saudijski mediji.

Vlada u Rijadu je usvojila propise koji omogućavaju "stranim kompanijama da ulažu u saudijski sektor maloprodaje i veleprodaje, uz 100 odsto vlasništva", javlja Saudijska novinska agencija, podsećajući da je prethodni limit za strane investicije bio do 75 odsto vlasništva.

Najnovija odluka je u skladu sa planom opsežnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reformi "Vizija 2030", čiji je osnovni cilj smanjivanje zavisnosti saudijske ekonomije od nafte.

Cene nafte su od sredine 2014. godine izgubile polovinu vrednosti, ali je taj energent još uvek ključni izvor prihoda Saudijske Arabije.

Vlada je, takođe, usvojila odluku o uvođenju poreza od 2,5 odsto na neizgrađeno građevinsko zemljiste u urbanim sredinama, a prihodi od tog poreza će ići ministarstvu za stanovanje, koje želi da 52 odsto Saudijaca poseduje vlastite domove do 2020. godine u odnosu na sadašnji nivo od 47 odsto.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.