Saučesnik terorističkog napada na Baliju 2002. pušten iz zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022, 10:35

Saučesnik terorističkog napada na Baliju 2002. pušten iz zatvora

Muškarac koji je napravio bombe uz pomoć kojih je ubijeno 202 ljudi u terorističkom napadu na noćni klub na Baliju 2002. godine, pušten je u sredu iz zatvora u Indoneziji, javlja "BBC".

Njegovo uslovno puštanje izazvalo gnev, posebno u Australiji, odakle je bilo 88 žrtava.

U terorističkom napadu u Indoneziji 12. oktobra 2002. godine ubijeno je 202 ljudi.

Patek je optužen da je pravio bombe za Džemah Islamiah (JI), grupu inspirisanu Al Kaidom, i gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << deceniju je bio u bekstvu.

Osuđen je na 20 godina 2012. godine, a odslužio je nešto više od polovine kazne. Indonežanske vlasti kažu da više ne predstavlja pretnju i da je spreman za puštanje, nakon niza smanjenja kazni zbog "dobrog vladanja".

Patek mora da se pridržava "mentorskog programa" do aprila 2030. godine, i ako se otkrije bilo kakvo kršenje zakona, njegovo uslovno otpuštanje ce biti opozvano, navodi se u saopštenju indonežanskog ministarstva pravde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bombaš sa Balija, “učenik Bin Ladena” pušten na uslovnu slobodu: Njegove bombe su usmrtile najmanje 202 osobe

Izvor: Danas, 08.Dec.2022

Indonezija je pustila na uslovnu slobodu Umara Pateka, muškarca koji je napravio bombe iskorišćene u smrtonosnim napadima na Baliju 2002. godine, saopštilo je u sredu Ministarstvo prava i ljudskih prava.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.