Šatl Atlantis završio poslednju misiju

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šatl "Atlantis" završio poslednju misiju

Svemirski šatl "Atlantis" sa šestočlanom posadom okončao je danas svoj poslednji let u svemir i uspešno sleteo na Zemlju.

Šatl je sleteo u Svemirski centar Kenedi na Floridi u jutarnjim časovima po lokalnom vremenu, čime će, posle 25 godina upotrebe u programima NASA, zauvek prestati njegovo korišćenje.

NASA je ranije najavila da ukida i ostale šatl misije, a preostalo je još samo dva ranije predvidjena leta. Iako bi u NASA želeli da se Atlantis u junu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sledeće godine vrati na Medjunarodnu svemirsku stanicu, to za sada nije opcije jer je za tako nešto potrebno odobrenje Bele kuće.

"Atlantis" je do sada prešao 193 miliona kilometara u preko 30 letova. Pred poslednji let njemu su zamenjene baterije, a proširen je i prostor.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Atlantis uspješno sletio na Zemlju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Maj.2010

Svemirski brod Atlantis sa šestočlanom posadom okončao je danas svoj posljednji let u svemir i uspješno sletio na Zemlju. Slijetanjem shuttla Atlantis u Svemirski centar Kennedy na Floridi nakon 25 godina upotrebe u programima NASA, zauvijek će prestati njegovo korištenje. Atlantis je do sada...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.