Sarkozijeva stranka u rasulu

Izvor: Mondo, 19.Nov.2012, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozijeva stranka u rasulu

Stranka bivšeg francuskog predsednika Nikole Sarkozija, Unija za narodni pokret (UMP), u rasulu je danas nakon nedeljnog glasanja za novog lidera pošto oba kandidata tvrde da su pobednici izbora.

Bivši francuski premijer Fransoa Fijon i generalni sekretar UMP-a Žan-Fransoa Kope borili su se za lidersku poziciju u toj konzervativnoj stranci. Njihov spor o tome ko je pobednik unutarstranačkih izbora nastavljen je i danas.

Kope je jutros ponovio da je on pobednik izbora. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Mirno čekam da komisija to potvrdi", rekao je Kope.

Međutim, i Fijon je noćas izjavio da je on pobednik, dodajući da "neće dozvoliti krađu pobede aktivista", kao i da mirno čeka odluku komisije.

Stranačka komisija koja je noćas obustavila prebrojavanje glasova, trebalo bi da danas nastavi sa radom.

Bivši šef diplomatije i jedan od osnivača UMP-a Alen Žipe pozvao je oba kandidata da prestanu sa uvredama i da se sastanu, ocenjujući situaciju u stranci žalosnom.

Žipe, koji se plašio za budućnost UMP-a zbog žestoke borbe Kopea i Fijona, nije se javno izjasnio ni za jednog od kandidata.

Pobednik izbora će voditi glavnu opozicionu stranku koja je proletos nakon deset godina na vlasti izgubila na izborima kako za predsednika tako i za Narodnu skupštinu od socijalista i njihovog lidera Fransoa Olanda.

Fijon se smatra umerenom strujom, dok je Kope ekstremniji i borio se u parlamentu za zabranu muslimanske marame.

(Beta)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sarkozijeva stranka u rasulu, oba kandidata proglasili pobedu

Izvor: Blic, 19.Nov.2012

Stranka bivšeg francuskog predsednika Nikole Sarkozija, Unija za narodni pokret (UMP), u rasulu je danas nakon nedeljnog glasanja za novog lidera pošto oba kandidata tvrde da su pobednici izbora...Bivši francuski premijer Fransoa Fijon i generalni sekretar UMP-a Žan-Fransoa Kope borili su se za lidersku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.