Sarkozi prebačen u bolnicu

Izvor: Blic, Tanjug, 26.Jul.2009, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozi prebačen u bolnicu

Francuski predsednik Nikola Sarkozi danas je prebačen u bolnicu pošto mu je pozlilo dok je džogirao, saopšteno je iz njegove kancelarije.

"Predsednika je odmah pregledao njegov lekar. On je podvrgnut dodatnim ispitivanjima, a sada normalno razgovara sa bolničkim osobljem", rekao je glavni sekretar Jelisejske palate Klod Gean za AFP.

Sarkozi (54), koji inače redovno trči i vozi bicikl, prebačen je danas popodne helikopterom u vojnu bolnicu Val de gras u Parizu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a ostaće pod nadzorom do sutra ujutru.

Francuski predsednik pretrpeo "blažu epizodu" vazovagalne sinkope, odnosno nagli i kratkotrajni pad krvnog pritiska, koji dovodi do opšte slabosti i usporavanja pulsa. Do slabosti dolazi zbog reakcije moždanog nerva vagusa, odnosno "živca lutalice".

"Takav napad se može desiti prilikom napornog vežbanja po vrlo toplom vremenu. Može dovesti do privremenog gubitka svesti, a obično nije opasan", saopšteno je.

Gean je rekao da je Sarkozi džogirao sa telohraniteljima u okolini paviljona Lantern, lovačke kuće u dvorskom kompleksu Versaja, koju koriste francuski predsednici. U Versaju je danas popodne izmereno 28 stepeni Celzijusa.

Jelisejska palata je ranije saopštila da je predsednik 3. jula uspešno prošao redovne medicinske preglede, uz odlične rezultate na kardiovaskularnim testovima i krvnoj slici.

Sarkozi je kratko bio u bolnici zbog angine u oktobru 2007. godine, četiri meseca nakon što je preuzeo predsedničku funkciju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sarkozi u bolnici

Izvor: S media, 26.Jul.2009

Francuski predsednik Nikola Sarkozi prebačen u bolnicu pošto mu je pozlilo dok je vežbao, saopšteno iz njegove kancelarije. .."Predsednika je odmah pregledao njegov lekar. On je trenutno podvrgnut dodatnim ispitivanjima, a ostale informacije biće saopštene kasnije", navedeno je u saopštenju...Francuske...

Nastavak na S media...

Sarkozi prebačen u bolnicu

Izvor: RTS, 26.Jul.2009

Francuski predsednik Nikola Sarkozi ostaje u bolnici zbog neophodnih kardioloških testova. Sarkoziju pozlilo tokom džogiranja nadomak Versaja, posle čega je prebačen u bolnicu. Predsednik se dobro oseća, saopšteno iz Jelisejske palate. ..Francuski predsednik Nikola Sarkozi, kome je danas pozlilo...

Nastavak na RTS...

Sarkozi u bolnici

Izvor: Večernje novosti, 26.Jul.2009

Predsednik Francuske Nikola Sarkozi prebačen je u nedelju u Vojnu bolnicu "Val de Gras" u Parizu, jer mu je pozlilo prilikom nedeljnog džoginga

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.