Sarkozi i Berluskoni potpisali sporazum o nuklearnoj saradnji

Izvor: Blic, Beta, 24.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozi i Berluskoni potpisali sporazum o nuklearnoj saradnji

Italijanski premijer Silvio Berluskoni i francuski predsednik Nikola Sarkozi potpisali su danas u Rimu sporazum o nuklearnoj saradnji, javlja AFP.



Sporazum podrazumeva istraživanje i odlaganje nuklearnog odpada, kao i izgradnju nuklearnih centrala. Sarkozi je pozdravio sklapanje novog sporazuma, navodeći da je Francuska Italiji predložila "partnerstvo bez granica".

"Želimo da razvijemo energetsku oblast s vama. Ovo što smo danas potpisali je istorijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sporazum", rekao je Sarkozi.

Berluskoni je odao priznanje "francuskoj velikodušnosti".

Francuski i italijanski privrednici, koji su prisutni na samitu u Rimu, potpisali su danas sporazum o partnerstvu, koji podrazumeva izgradnju četiri reaktora u Italiji. Povratkom Berluskonija na vlasti, u maju 2008. godine, Italija je odlučila da nastavi rad u oblasti nuklearne energije.

Italija je pre 21 godinu od toga odustala putem referenduma i okrenula se više gasu i nafti. Italija želi da proizvodi 25 odsto električne energije potrebne toj zemlji na osnovu nuklearne energije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nuklearna saradnja Rim-Pariz

Izvor: B92, 24.Feb.2009

Rim -- Italijanski premijer Silvio Berluskoni i francuski predsednik Nikola Sarkozi potpisali su u Rimu sporazum o nuklearnoj saradnji... Sporazum podrazumeva istraživanje i odlaganje nuklearnog odpada, kao i izgradnju nuklearnih centrala. Sarkozi je pozdravio sklapanje novog sporazuma, navodeći da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.