Izvor: B92, 25.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarif se vratio u Pakistan

Lahor -- Bivši pakistanski premijer Navaz Šarif doputovao je danas u Lahor posle sedam godina izgnanstva, prenose svetske agencije.

Pakistanska televizija javila je da je avion sa Šarifom sleteo na aerodrom u Lahoru, gde ga čekaju pristalice. Šarif je svrgnut s vlasti pre osam godine kada je sadašnji predsednik Pervez Mušaraf organizovao vojni puč. Bivši premijer je stigao iz Saudijske Arabije, gde mu je avion pozajmio saudijski kralj Abdulah Drugi.

Pakistanske vlasti su ranije najavile da ovog puta neće sprečiti Šarifa da boravi u zemlji. Šarif je 10. septembra došao u Pakistan ali je sa aerodrom vraćen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.