Sarajevo od jutros prekriveno snegom

Izvor: Blic, 14.Maj.2012, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo od jutros prekriveno snegom

Sarajevo je jutros osvanulo prekriveno snegom visokim nekoliko centimetara. Prizori sa gradskih ulica podsećaju na početak velikih padavina koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu tokom zime. Sarajevo je jutros osvanulo prekriveno snegom (Foto: Marko Pavlović)

Iako su meteorolozi prognozirali sneg i niske temperature, većina Sarajlija jutros je bila iznenađena prizorom sa ulica. Nakon sinoćne susnežice, glavni grad BiH je jutros osvanuo prekriven snegom visokim nekoliko centimetara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Putni pravci su prohodni, ali kretanje, posebno pešaka, otežavaju ogromne količine vode.

Prizori sa gradskih ulica podsećaju na početak zime (Foto: Stefan Goranović)

U više gradova Bosne i Hercegovine pada sneg, a temperatura do 25 stepeni zabeležena je jedino u Trebinju.

U Republici Srpskoj sneg je izazvao kvarove na dalekovodima, a na području opštine Sokolac i Han Pijesak više sela je ostalo bez struje. Na području opštine Sokolac u kvaru su četiri dalekovoda, dok struje nema na više od 50 trafostanica.

Visina snežnog pokrivača dostiže nekoliko centimetara (Foto: Ivana Momčilović Odobašić)

Sneg je padao na planini Vlašić, a temperatura se spustila na dva stepena, dok je na Bjelašnici, a prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, izmereno minus dva stepena.

Sneg je padao i u Tesliću, Mrkonjić Gradu, Ribniku, Bosanskom Petrovcu i Skender Vakufu, preneli su sarajevski smediji. Gotovo u svim gradovima u BiH pada kiša, a tako će biti i narednih dana.

Prema prognozama Federalnog hidromeorološkog zavoda, tokom dana se očekuje slabljenje padavina i dnevna temperatura od četiri do 10 stepeni Celzijusa, a na jugu do 17.

Susnežica na severu Crne Gore

U nekoliko gradova na severu Crne Gore danas pada sneg, a temperatura u celoj zemlji je u proseku niža za skoro 20 stepeni u odnosu na prethodne dane. Sneg je zabeleo na Žabljaku, dok u Pljevljima i Bijelom Polju pada sneg praćen kišom. Jaka susnežica je i u ostalim mestima na severu Crne Gore, gde temperature jedva prelaze nula stepeni Celzijusovih.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sarajevo osvanulo sa snegom

Izvor: B92, 14.Maj.2012

Sarajevo -- Sarajevo je jutros osvanulo prekriveno snegom visokim nekoliko centimetara...Prizori sa gradskih ulica podsećaju na početak velikih padavina koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu tokom zime, piše Blic...Iako su meteorolozi prognozirali sneg i niske temperature, većina Sarajlija jutros...

Nastavak na B92...

Majski sneg iznenadio Balkan

Izvor: B92, 14.Maj.2012

Sarajevo, Pogorica, Beograd -- Sarajevo je jutros osvanulo prekriveno snegom visokim nekoliko centimetara. Sneg pada i na nekim planinama u Srbiji, i na severu Crne Gore...Prizori sa gradskih ulica podsećaju na početak velikih padavina koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu tokom zime, pišu lokalni...

Nastavak na B92...

U Sarajevu sneg

Izvor: Press, 14.Maj.2012

Glavni grad Bosne i Hercegovine jutros osvanuo prekriven snegom

Nastavak na Press...

Sneg u Sarajevu (video)

Izvor: RTV 5, 14.Maj.2012

Sarajevo je jutros osvanulo prekriveno sneženim pokrivačem visokim nekoliko centimetara, a sneg i dalje intenzivno pada. Širom BiH saobraćajse odvija otežano, a na prevoju Karaula visina snežnog prekrivača iznosi 10 centimetara..

Nastavak na RTV 5...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.