Izvor: B92, 25.Mar.2013, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja sa Anglikanskom crkvom

London -- Novoizabrani poglavar Anglikanske crkve, kenterberijski nadbiskup Džastin Velbi, kaže da ta crkva i pravoslavlje mogu da sarađuju u pružanju pomoći siromašnima.

"Pravoslavnoj braći koja sada stradaju od ekonomske krize treba iskazati podršku", saopštio je Velbi u nedelju nakon sastanka s mitropolitom Moskovske patrijaršije zaduženim za spoljne poslove Ilarionom Alfejevom.

Velbi je dodao da je Anglikanska crkva "dužna da svetu pokaže ljubav u Hristu", i u ovom kontekstu pomenuo tri zemlje - Kipar, Grčku i Srbiju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi anglikanski poglavar: Pravoslavnoj braći na Kipru, Grčkoj i Srbiji treba iskazati podršku

Izvor: Blic, 25.Mar.2013

Novoizabrani poglavar Anglikanske crkve, kenterberijski nadbiskup Džastin Velbi izjavio je da njegova crkva i pravoslavlje mogu da sarađuju u pružanju pomoći siromašnima...- Pravoslavnoj braći koja sada stradaju od ekonomske krize treba iskazati podršku - saopštio je Velbi nakon sastanka u nedelju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.