Saradnik ID poreklom iz BiH osuđen na osam godina zatvora u SAD

Izvor: B92, 15.Nov.2019, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnik ID poreklom iz BiH osuđen na osam godina zatvora u SAD

Misuri -- Američki federalni sud osudio je Ramiza Zijada Hodžića iz Misurija, poreklom iz BiH, na osam godina zatvora zbog pružanja materijalne podrške Islamskoj državi.

Hodžić se izjasnio krivim da je podržavao Abdulaha Rami Pazara, još jednog Amerikanca poreklom iz Bosne, koji je 2013. napustio Misuri i otišao u Siriju gde je i poginuo boreći se za Islamsku državu.

Hodžić je u peridu između 2013. i 2015. slao novac i vojnu opremu u nekoliko zemalja Bliskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istoka i Pazari, navode Foks njuz.

Njegov advokat tražio je blažu kaznu za svog klijenta, argumentujući svoj zahtev rekavši da optuženi voli Sjedinjene Američke Države i da je Pazari najviše slao stvari poput čarapa.

Troje saučesnika već je osuđeno, dok njegova žena i još jedan optuženi koji je izjavio da nije kriv čekaju suđenje.

Vlasti u Americi izjavile su da Hodžića očekuje deportacija nakon odslužene kazne.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.