Sankcije protiv Rusije prilika za nove ekonomske veze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2022, 08:50

Sankcije protiv Rusije prilika za nove ekonomske veze

Sankcije protiv Rusije otvaraju mogućnost da brojne države uđu na rusko tržište i popune upražnjene trgovinske niše, a među takvim zemljama je i Tajland, izjavio je ruski ministar ekonomskog razvoja Maksim Rešetnjikov.

"U ovakvim situacijama sankcije su, s jedne strane problem, ali sa druge strane nude mogućnosti, kao u slučaju Tajlanda, da se probije na rusko tržište i popuni trgovinske niše koje su deaktivirane", rekao je Rešetnjikov.

On je dodao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to istovremeno i prilika za ruske kompanije koje su u aktivnoj potrazi za novim tržištima, prenosi TAS S.

Ruski zvaničnik je predočio da se ovo odnosi na gorivo i energiju, naftu, naftne derivate, gas i đubriva, kao i prehrambene proizvode i inžinjerske usluge.

"Tu smo da razgovaramo i maksimalno iskoristimo mogućnosti koje sada se pojavljuju", istakao je Rešetnjikov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Sankcije protiv Rusije prilika za nove ekonomske veze"

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2022

BANGKOK - Sankcije protiv Rusije otvaraju mogućnost da brojne države uđu na rusko tržište i popune upražnjene trgovinske niše, a među takvim zemljama je i Tajland, izjavio je ruski ministar ekonomskog razvoja Maksim Rešetnjikov.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.