Sanaderova žena bez plate

Izvor: Blic, 08.Jan.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanaderova žena bez plate

Supruzi bivšeg hrvatskog premijera Mirjani Sanader blokiran je tekući računi. Ona ne može da podigne zarađenu platu, izjavio je danas advokat Ive Sanadera Goran Suić.

"Također treba napomenuti da su joj na račun sjele već dvije plaće koje ne može podignuti”, rekao je Suić za Index.

On je napomenuo da se radi o protivustavnoj meri, jer sudskoj blokadi nisu podložni tekući računi.

Na pitanje šta supruga bivšeg predsednika HDZ uz pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << advokata namerava da preduzme u vezi s blokadom tekućeg računa u Zagrebačkoj banci, Suić je rekao da su neki koraci već preduzeti i da će javnost o tome uskoro više saznati.

Index podseća da su članovima Sanaderove porodice blokirani bankovni računi, a njemu su, osim računa, blokirani i poslovni udeli u trgovačkim društvima. Krajem decembra iz porodične vile u Kozarčevoj su im zaplenjene umetnine za koje se nagađa da vrede oko milion evra.

Porodica Sanader je uložila žalbu na blokadu poslovnog prostora, privatnih računa i češća u firmama Perbujac i Alia savetovanje, ali im je veće Županijskog suda u Zagrebu te žalbe odbilo. Žalili su se i zbog zaplenjenih umetničkih dela, ali o tome sud još nije odlučio.

Advokatica porodice Sanader Jasna Novak u međuvremenu se više puta žalila na uznemiravanje postupcima policije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.