Sanadera dozivaju prosutim mlekom

Izvor: Glas javnosti, 12.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanadera dozivaju prosutim mlekom

ZAGREB - Pobunjeni hrvatski seljaci, njih oko 1.000, prekjuče su sa 200 traktora protestovali ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede u Zagrebu tražeći bolje cene mleka, pšenice, redovno isplaćivanje državnih stimulacija i ispunjenje niza drugih vladinih obećanja. Ali, kako ih premijer Ivo Sanader nije udostojio pojavljivanja, potomci Matije Gupca juče su radikalizovali protest.

Najavili su da će probdeti na ulicama sve dok im se Sanader ne obrati, a bes im je naročito raspalio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << državni sekretar Krešimir Kuterovac, koji je sa pobunjenim narodom vodio trosatne pregovore.

- Vaši zahtevi nisu jasni ministarstvu. To što tražite nije realno. Znate, svega 200 traktora kojima se vrši pritisak na ministarstvo uopšte me ne impresionira - rekao je Kuterovac.

Odgovor poljoprivrednika je bio žestok - ka Zagrebu se juče uputilo još 800 traktora. Ministarstvo je pokušalo da stiša strasti i pozvalo je seljake na razgovor u ponedeljak, a portparol vlade kazao je da im se premijer neće obratiti jer je „isključivo nadležno ministarstvo poljoprivrede“. To nije ubedilo seljake da odustanu. Štaviše, u znak protesta, ispred zgrade ministarstva prosuli su 60 litara mleka da bi pokazali da se po sadašnjoj ceni ne isplati proizvoditi ga. Oni traže da cena mleka bude 3,85 kuna po litri, a ne kao sada od 1,5 do 2 kune, jer su bankarske kredite dobijali po toj ceni i „ljudi ne znaju koliko majki već plače zbog toga što su seljaci ostali bez ičega“.   

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Seljaci dobili prazna obećanja

Izvor: S media, 12.Jun.2009

Nekoliko stotina seljaka, koji su u sredu na traktorima iz više županija stigli u Zagreb i prenoćili ispred zgrade ministarstva poljoprivrede, uglavnom su dobili prazna obećanja, ali u svakom slučaju mnogo manje nego što su tražili, zaključuju hrvatski mediji nakon analize stavki postignutih...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.