Sanader ostaje u zatvoru

Izvor: Press, 26.Avg.2015, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader ostaje u zatvoru

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, optužen za korupciju, ostaje u zatvoru, odlučilo je danas Vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda.
          Sud je odbio zahtev Sanaderovih advokata za puštanje iz istražnog zatvora i obranu sa slobode koji su podneli pre dve sedmice, odnosno nije prihvatio njihove trvrdnje da je istekao zakonski rok od tri i po godine, koliko najduže može da traje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << istražni zatvor. Obrana, naime, tvrdi da je s pritvorom u Austriji Sanader već duže od tri godine i devet meseci "iza rešetaka", prenosi Hina. Na odluku Vanraspravnog veća Sanader se može žaliti Vrhovnom sudu, ali će odluku morat da čeka u Remetincu - zatvoru u kome je od 18. jula 2011. godine. Sanader je bio prasnažno osuđen na osam i po godina zatvora u slučajevima "Hypo" i "INA/MOL", da bi mu Ustavni sud krajem jula ukinuo tu presudu i postupak vratio na početak. Pripremno ročište za ponovljeno suđenje zakazano je za početak septembra. U slučaju "Fimi media" bivši premijer i predsednik HDZ-a nepravomosnažno je osuđen na devet godina zatvora, a o žalbama na tu presudu Vrhovni sud bi trebalo da raspravljati krajem septembra. Pored toga, Sanaderu se sudi i u slučaju "Planinska", no nastavak postupka odložen je do sredine jeseni zbog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Sanader ostaje u zatvoru

Izvor: Mondo, 26.Avg.2015

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, optužen za korupciju, ostaje u zatvoru, odlučilo je Vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda...Foto: Screenshot Youtube..Sud je odbio zahtev Sanaderovih advokata za puštanje iz istražnog zatvora i obranu sa slobode koji su podneli pre dve sedmice, odnosno...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.