Sanader još u zatvoru

Izvor: NaDlanu.com, 12.Dec.2011, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader još u zatvoru

ZAGREB, 12. decembra 2011. (Beta) - Odbrana bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera podnela je u ponedeljak ujutro ustavnu tužbu budući da Županijski sud u Zagrebu nije poštovao odluku Ustavnog suda i pustio Sanadera iz pritvora do jutros u 7.00.

ZAGREB, 12. decembra 2011. (Beta) - Odbrana bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera podnela je u ponedeljak ujutro ustavnu tužbu budući da Županijski sud u Zagrebu nije poštovao odluku Ustavnog suda i pustio Sanadera iz pritvora do jutros >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << u 7.00.Sanaderova odbrana smatra da Županijski sud u Zagrebu nije poštovao odluku najvišeg pravosudnog tela u zemlji, pa očekuje da bi Ustavni sud mogao direktno od zatvora u zagrebačkom Remetincu da zatraži Sanaderovo puštanje.Vanraspravno veće suda u Zagrebu u subotu je ponovo odlučivalo o pritvoru za Sanadera pošto je u medjuvremenu protiv njega podignuta optužnica u antikorupcijskom slučaju Fimi-media, te je istražni zatvor zamenjen kaucijom od 1,6 miliona evra.Uz to su mu odredjene i mere opreza, odnosno oduzimanje pasoša i obavezno javljanje sudu svakog prvog ponedeljka u mesecu.Zbog žalbe Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK), Sanader bi iz zatvora u Remetincu najranije mogao da izadje krajem sedmice, kada Vrhovni sud odluči o žalbi.Odbrana bivšeg premijera, medjutim, smatra da bi Ustavni sud mogao direktno od zatvora u zagrebačkom Remetincu da traži njegovo puštanje, što znači da bi se Sanader ipak već u ponedeljak mogao naći na slobodi.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.