Sanader bi opet u politiku

Izvor: Glas javnosti, Beta, 22.Jun.2010, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader bi opet u politiku

ZAGREB - Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader priprema povratak u politiku i to kroz osnivanje nove stranke, piše hrvatski nedeljnik Nacional u najnovijem broju. Prema navodima tog lista, bivši premijer i predsednik vladajuće Hrvatske demokratske zajednice poslednjih nedelja pojačao je kontakte sa stranim i hrvatskim političkim saveznicima.

Sanader navodno veruje da će njegova naslednica Jadranka Kosor uskoro izgubiti vlast, a opoziciona Socijaldemokratska partija (SDP) neće biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u stanju da ponudi alternativu prihvatljivu hrvatskim biračima.

Nacional navodi da Sanader pokazuje sve veće zanimanje za osnivanje nove političke stranke u kojoj bi okupio grupu uspešnih poslovnih ljudi, kao i neka nova lica na političkoj sceni, dok su tek na trećem mestu afirmisani političari s kojima je sarađivao u prošlosti.

Bivši premijer je poslednjih sedmica bio u inostranstvu da bi, kako piše Nacional, proverio stav međunarodne zajednice o svom povratku na političku scenu Hrvatske s koje se iznenada, bez objašnjenja, povukao sredinom prošle godine. Navodno je tražio i razgovore s nekadašnjom američkom državnom sekretarkom Madlen Olbrajt i nemačkom poslanicom u Evropskom parlamentu Doris Pak, ali su ga obe odbile, kao i nekoliko visoko pozicioniranih političara administracije Evropske unije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.